Ostalo

Katarina i Ozana: Jakobove kapice, rolice od rižota

Press
22.02.2017 23:00

Sastojci:

2 jabuke

0,010 g svježeg sira

Prstohvat soli i papra

0,100 g rajčice

0,050 g blitve

0,080 riže

1 lignja

0,010 g celera

0,010 g peršina

0,010 g češnjaka

Priprema:

PREDJELO – Pomiješati jakobove kapice, sir, sol, papar. Rajčice zapeći u rolu na 10 minuta i 200 stupnjeva.

GLAVNO JELO – Napraviti rižoto od liganja te rižoto umotati u blitvu, napraviti sarmice, te s temeljcem malo pirjati.

Tijesto napraviti od jaja, brašna, žlica ulja i vode. Kozice popržiti na ulju, uliti vina i pričekati da malo ispari. Dodati temeljca, procijediti ga i reducirati. Poslužiti kozice s verenikama.