Ostalo

Katarina i Ozana: Štrudla od grdobine i lososa ,hollandaise od limete, mineralna mrkva,pire od cvjetače

Press
10.04.2017 23:00

Sastojci:

Grdobina file 400 g

Losos file 300 g

Kore za štrudle debele sa jajima 2 kom

Češnjak u prahu 1 g

Jaje 3 kom

Špinat 50 g

Maslac 200 ,150 za umak i 50 za mrkvu

Krumpir 100

Cvjetača 200

Mrkva 150

Kim mljeveni ,1 g

Limeta 1 kom

Ocat 1 mala žlićica

Ulje za prženje

Kajenski papar

Sol papar

Katarina i Ozana, 321 kuhaj

Priprema:

Grdobinu očistimo, filete sameljemo sa malo češnjaka u prahu pola bjelanka i solju i paprom u finu pastu u blenderu. Špinat blanširamo ohladimo u vodi ocijedimo. File lososa narežemo u traku 2 cm. Tijesto za kore izrežemo na veličinu 20*20 cm, položimo i premažemo žutanjkom, do polovice premažemo pastom od grdobine i to tako da nam sa svake strane ostane 3 cm slobodnog kod savijanja. Na grdobinu položimo špinat i začinjeni losos. Lijevi i desni rub savijemo preko nadjeva prema unutra i zamotamo rolicu, kraj po potrebi premažemo sa još malo žutanjka. Pržimo 3 min u vrelom ulju. Pečnicu u međuvremenu zagrijemo na 90 C. Štrudlu završimo oko 12 min u pečnici na rešetki. Maslac otopimo u lončiću.2 žutanjka pomiješamo sa 1 žlicom vode, ribanom koricom 1 cijele limete i malom žlicom octa. Ulijemo u posudu za kuhanje na pari i stavimo posudu na ključalu vodu, vrlo pomalo ulijevamo rastopljeni topli maslac cijelo vrijeme mješajuć pjenjačom dok ne dobimo gustu kremu, posolimo ,dodamo malo kajenskog papra i špric soka od limete. Očiščenu i na kolutiće narezanu mrkvu kuhamo u posoljenoj mineralnoj vodi, ocijedimo i dodamo malo maslaca i mrvu mljevenog kima. Krumpir i cvjetaču kuhamo u mlijeku sa maslacem ,procijedimo, začinimo i napravimo pire krumpir. Štrudlu prerežemo u koso i serviramo sa pireom, mrkvom i hollandaise umakom.