Sastojci:
3 jaja (2 cijela i jedan žumanjak)
5 g soli
Ribana korica od pola limuna
30 g maslaca
30 g šećera u prahu
220 g krušnih mrvica
400 g svježeg kravljeg sira
100 ml jogurta
200 g očišćenih šljiva
60 g šećera za umak
200 ml vode za umak
150 g mljevenih badema
15 g mljevenog cimeta
Priprema:
Maslac otopimo, pomiješamo s jajima i žumanjkom. Dodamo sol, naribanu koricu limuna, šećer u prahu i krušne mrvice. Svježi sir usitnimo štapnim mikserom te i njega pomiješamo u masu s maslacem i jajima. Umijesimo glatko tijesto. Po potrebi dodamo još krušnih mrvica. Od mase oblikujemo vlažnim rukama 16 okruglica (1 za probu). Okruglice kuhamo oko 12 minuta u vrućoj vodi. Voda nikako ne smije vrijeti. Na suhoj tavi tostiramo mljevene bademe. Bademe pomiješamo s malo šećera. Kad su okruglice kuhane, prije serviranja nježno ih uvaljamo u bademe. U vrelu vodu stavimo kuhati šljive, šećer i mljeveni cimet. Kad sve omekša, usitnimo štapnim mikserom i protisnemo kroz fino sito. Jogurt pomiješamo sa šećerom. Okruglice poslužimo na umaku od šljiva i ukrasimo s malo jogurta.