Sastojci:
0,25 kg brašna
0,450 kg kokosovog ulja
0,05 kg kokosovog brašna
0,20 kg listića kokosa
0,1 kg muscovado šećera
0,2 kg šećera
1 vrećica praška za pecivo
0,15 kg šećera u prahu
Pastrnjak
2 jaja
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Istresite listiće kokosa na suhi lim i tostirajte u pećnici dok ne zaprime smećkastu boju. Ostavite ih da se hlade. Lim za pečenje obložite papirom. Miksajte kokosovo ulje pa dodajte oba šećera i limunovu koricu te miksajte još malo. Dodajte jaja, jedno po jedno. Pažljivo umiješajte pastrnjak i kokos, a nakon toga brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodajte i sok od limuna. Istresite smjesu u posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta. Provjerite drvenim štapićem je li kolač pečen prije nego ga izvadite iz pećnice. Ostavite ga da se hladi.
Premaz:
Miksajte kokosovo ulje i postepeno dodajte šećer, dok mikser radi. Kad dobijete gustu smjesu, ulijte limunov sok. Miksajte još dvije minute pa ostavite da odstoji oko 10 minuta. Nakon toga premažite kolač i pospite tostiranim listićima kokosa.