Sastojci za tijesto:
1 kg oštorg brašna
0,400 l tople vode
2 vrećice suhog kvasca
Sol
Maslinovo ulje
Sastojci za nadjev:
0,400 l pasate
2 luka
15 komada slanih inćuna
0,050 kg kapara
1 vezica svježeg peršina
Papar
Origano
Priprema:
Tijesto umijesite kao za kruh uz dodatak malo soli i maslinovog ulja. Ostavite da se diže pokriveno krpom. Očistite slane inćune i grubo ih natrgajte. Narežite luk na polumjesece i prepržite na maslinovom ulju. Dodajte svježu ili kuhanu rajčicu, te malo papra i sol. Ostavite kuhati 10–ak minuta sve dok se umak malo ne zgusne. U međuvremenu prepolovite tijesto na dva nejednaka dijela. Veći razvaljajte tako da prelazi rubove lima koji se prethodno nauljili. Po njemu rasporedite nadjev od rajčice. Pobacajte komadiće slane ribe i masline/kapare. Sve dobro pouljite, zapaprite i začinite origanom i svježim peršinom. Manji dio tijesta razvaljajte i njime poklopite pogaču. Donji dio tijesta prebacite preko gornjeg i rubove dobro pritisnite vilicom. Vilicom pobodite tijesto na par mjesta i ostavite 15 minuta da tijesto odmori. Pogaču pecite 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kada je pogača pečena premažite je uljem i ostavite pokrivenu da odmori pa poslužite.