Ostalo

Korijander piletina

Press
18.10.2017 23:00

Sastojci:

150 g pilećegbatka

150 g pilećegzabatka

5 dcl aceta balsamica

10 g senfa

10 dcl maslinovog ulja

50 g sjemenki korijandera

50 g češnjaka

Papar

Sol

20 g batata

100 g grčkog jogurta

Priprema:

Za piletinunapravimo marinadu od nekoliko žlica aceta balsamica, žličice senfa, žličice maslinovog ulja, protisnutog češnjaka, sjemenki korijandera koje smo samljeli u mužaru, soli i svježe mljevenog papra. Piletinustavimou marinadu na 10 minuta.

Za umak pomiješamo grčki jogurt, žličicu aceta balsamica, senfa i začina. Umak stavimou hladnjak do posluživanja.

Batat ogulimo, narežemo, ocijedimoi dobro osušimo ubrusom. Piletinu pečemo u pećnici na 220C oko 30 minuta. Batat pečemo na ulju kao čips.