Potrebni Sastojci:
- 300 g tune (iz konzerve)
- 100 g crnih maslina
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- Svježa majčina dušica
- 500 g pelati rajčice
- 3 žlice maslinovog ulja
- 200 g brašno
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- Šećer
- Sol
- Papar
Upute po koracima:
1. Na dasku za tijesto prosijamo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje.
2. Nakon toga tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine te izrežemo okrugle oblike, ovisno o veličini zdjelica u kojima ćemo peći tijesto.
3. Ovako izrezane oblike slažemo u zdjelice i poravnavamo sa rubom, a dna tijesta izbodemo vilicom da se kod pečenja ne napuhava.
4. Zdjelice stavimo peći u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.
5. Vadimo iz pećnice, a nakon što se ohladi vadimo tijesto iz posudica i slažemo na čistu i suhu ploču za pečenje.
6. U međuvremenu narežemo luk na ploške, očistimo češnjak i procijedimo tunu. Listiće svježeg timijana sitno nasjeckamo. Pelati rajčicu grubo nasjeckamo.
7. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i popržimo luk i češnjak. Dodamo nasjeckanu pelati rajčicu te pirjamo 8-10 minuta. Umiješamo timijan, tunu, masline i paprimo.
8. Sa pripremljenom smjesom od tunjevine punimo zdjelice od tijesta te svaku prekrijemo kriškom svježe rajčice i poprskamo maslinovim uljem.
9. Pečemo u pećnici na gornjoj razini (Gril) 4-5 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.