Ostalo

Košarice od prhkog tijesta sa tunjevinom

Press
24.08.2017 14:33

Potrebni Sastojci:

- 300 g tune (iz konzerve)

- 100 g crnih maslina

- 2 glavice luka

- 2 češnja češnjaka

- Svježa majčina dušica

- 500 g pelati rajčice

- 3 žlice maslinovog ulja

- 200 g brašno

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- Šećer

- Sol

- Papar

Upute po koracima:

1. Na dasku za tijesto prosijamo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje.

2. Nakon toga tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine te izrežemo okrugle oblike, ovisno o veličini zdjelica u kojima ćemo peći tijesto.

3. Ovako izrezane oblike slažemo u zdjelice i poravnavamo sa rubom, a dna tijesta izbodemo vilicom da se kod pečenja ne napuhava.

4. Zdjelice stavimo peći u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.

5. Vadimo iz pećnice, a nakon što se ohladi vadimo tijesto iz posudica i slažemo na čistu i suhu ploču za pečenje.

6. U međuvremenu narežemo luk na ploške, očistimo češnjak i procijedimo tunu. Listiće svježeg timijana sitno nasjeckamo. Pelati rajčicu grubo nasjeckamo.

7. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i popržimo luk i češnjak. Dodamo nasjeckanu pelati rajčicu te pirjamo 8-10 minuta. Umiješamo timijan, tunu, masline i paprimo.

8. Sa pripremljenom smjesom od tunjevine punimo zdjelice od tijesta te svaku prekrijemo kriškom svježe rajčice i poprskamo maslinovim uljem.

9. Pečemo u pećnici na gornjoj razini (Gril) 4-5 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.