Ostalo

Kroštule

RTL TV
14.11.2019 09:06

Sastojci:

KROŠTULE

jaja 3 kom

glatko brašno 0,45 kg

vanilin-šećer 1 kom

naranče 3 kom

maslac 250 grama

šećer 20 g

cimet prstohvat

Badel domaći rum 0,03 l

KREMA OD VANILIJE S BOROVNICAMA

jaja 4 kom

šećer 60 g

brašno 250 g

mlijeko 280ml

mahuna vanilije 1 kom

borovnice 100 g


Priprema:

Tri naranče ogulitiu blenderu sa žlicom šećera, izmiksati iprocijeditiu čašu. U malom lončiću rastopitimaslac, dodatizaslađeni sok od naranče i rum (bolje da ima ruma nego da ga nema). Reduciratimalo uz miješanje i dodavatiu duboku posudu u koju je već stavljeno35 dag glatkog brašna, 3 žumanjka, prstohvat soli, vanilin-šećer. Od toga napravitimeko tijesto testavitida odstoji. Tijesto razvućina tanku 4 mm plahticu terasjećipo uzorku kroštula. Pržitiih uvrućem ulju do zlatne boje 6 do 10 sekundi, stavljatina papir da upije ekstra masnoću. Serviratikao štapiće u nekoj užoj i dovoljno dubokoj posudici.

Posutišećerom u prahu uz eventualni dodatak cimeta.

Miksati 4 žumanjka i šećer dobro nekoliko minuta, dodati brašno i opet dobro miksati. Mlijeko zagrijati, dodati ostruganu sredinu mahune vanilije i miješati dok ne uzavrije pa dodati smjesu i borovnice pa na vatri dodatno miješati do gustoće.