Ostalo

Kunić s kus-kusu sa začinskim biljem

Press
08.03.2018 10:00

Sastojci:

1 kunić

200 g kus-kusa

100 g crvenog luka

50 g maslina bez koštica

300 ml crvenog vina

Ružmarin

Kadulja

Menta

Češnjak

Kajenski papar

Papar

Sol

Maslinovo ulje

Pasirana rajčica

Pasata od cherry rajčica

Priprema:

Kunića narežemo na manje komade, posolimo i popaprimo. Komade zapečemo u širokoj posudi dok ne porumene i izvadimo ih sa strane. Crveni sjeckani luk i češnjak popržimo i u njega dodamo pasatu i crveno vino. Komade pečenog kunića vratimo u umak, dodamo malo ružmarina i začinimo po želji. Dodamo i masline bez koštica i pirjamo dok kunić ne omekani.

Skuhamo kus-kus i začinimo sitno sjeckanim začinskim biljem i malo kajenskog papra.