Sastojci:
0,800 kg kunića
Sol
Papar
0,100 kg luka
0,150 kg mrkve
0,100 l vina
0,020 kg mljevene paprike
0,300 kg krumpira
0,050 kg griza
0,200 kg oštrogbrašna
1 jaje
Priprema: Izrežemo zeca na komade,posolimo ga i popaprimo. Prije pečenja deblje djelove probodemo nožem da se jednako peče. Prvo prepečemo meso na ulju. Kad je gotovo,stavimo ga u drugu posudu koju poklopimo. Na ulju dinstamo luk i mrkvu te kad je omekšalo, vratimo zeca i zalijemo vodom tako da je meso prekriveno. Umak začinimo solju i paprom te dodamo crvenu papriku. Pred kraj dodamo bijelo vino i pustimo da ispari. Umak možemo po potrebi malo zgusnuti. Krumpir skuhamo, usitnimo te dodamo jaje, žlicu griza i brašna. Zamijesimo tijesto i napravimo njoke. Poslužimo ih uz meso i umak.