Ostalo

Lazanje s morskim plodovima i šumskim gljivama

Press
06.12.2017 23:00

Sastojci:

Lasagne

Šumske gljive

Pelati

Crveni luk

Češnjak

Papar

Sol

Dagnje

Kozice

Mozzarella

Maslinovo ulje

Sir gauda

Brašno

Mlijeko

Lignje

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propirjamo sitno sjeckani crveni luk, dodamo šumske gljive i pirjamo 5 minuta, zatim dodamo očišćene dagnje, očišćene kozice, očišćene narezane lignje. Sve pirjamo još 3 minute, začinimo i dodamo usitnjene pelate te opetzačinimo. Od mlijeka, maslaca i brašna skuhamo bešamel, začinimo. U dublju tepsiju slažemo red suhih lazanja, red umaka sgljivama i morskim plodovima, malo bešamela i naribanog sira, mozzarelle i gaude te sve tako triput. Tepsiju pokrijemo aluminijskom folijom i pečemo na 170 stupnjeva 35 minuta, a tada maknemo foliju. Lazanje izbodemo štapićem kako bi bile ravne i zapečemo do kraja, do smeđe boje. Serviramo!