Sastojci:
Lasagne
Šumske gljive
Pelati
Crveni luk
Češnjak
Papar
Sol
Dagnje
Kozice
Mozzarella
Maslinovo ulje
Sir gauda
Brašno
Mlijeko
Lignje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propirjamo sitno sjeckani crveni luk, dodamo šumske gljive i pirjamo 5 minuta, zatim dodamo očišćene dagnje, očišćene kozice, očišćene narezane lignje. Sve pirjamo još 3 minute, začinimo i dodamo usitnjene pelate te opetzačinimo. Od mlijeka, maslaca i brašna skuhamo bešamel, začinimo. U dublju tepsiju slažemo red suhih lazanja, red umaka sgljivama i morskim plodovima, malo bešamela i naribanog sira, mozzarelle i gaude te sve tako triput. Tepsiju pokrijemo aluminijskom folijom i pečemo na 170 stupnjeva 35 minuta, a tada maknemo foliju. Lazanje izbodemo štapićem kako bi bile ravne i zapečemo do kraja, do smeđe boje. Serviramo!