Sastojci:
0,20 kg brokule
0,20 kg rižeArborio
0,40 kg liganja
0,30 kg vrganja
0,005 l soja-sosa
2 kruške
0,03 kg paprike
0,20 kg žutepaprike
0,003 kg džema od marelica
0,03 l meda
Priprema: Očistiti i osušiti lignje. Skuhanu rižu na tavi podijeliti na dva dijela. Jedan dio začiniti blanširanim dijelom brokule, češnjakom u prahu i maslacem. Drugi dio okrenuti na maslacu, začiniti šafranom, kurkumom, soli i paprom. Pečena paprika oguljena i sotirana na maslacu i soja-sos s malo šećera. Blendati i procijediti kroz sito. Na to složiti pečene vrganje, posoliti i popapriti. Lignje izdinstane na ulju posložiti na 2 riže. U medu i maslacu dinstati kruške i malo džema od marelice, procijediti i servirati uz rub tanjura gdje je riža sa šafranom.