Ostalo

Lignje, ricotta i paprika

Press
09.12.2017 23:00

Sastojci:

3 kg lignji

Malo šečera

Malo crvene paprike

0,5 kg ricotta sira

0,05 kg provoline sira

Sol

Papar

0, 2 l maslinovog ulja

1,05 kg žute paprike

0,05 kg češnjaka

0,07 kg krumpira

0,07 kg zelene čili papričice

0,07 kg sušene rajčice

0,1 kg ljubičice za dekoraciju

0,150 kg maslaca

Priprema:

Da biste pripremili lignje, najprije ih temeljito isperite i odvojite ticala od tijela. Zatim uklonite unutarnje dijelove tijela prije nego uklonite vanjsku ljubičastu membranu. Odrežite peraje s obje strane tijela. Pomiješajte sol, šećer i paprikuteutrljajte na lignje. Ostavite da se marinira 10 minuta u hladnjaku. Za umak od žute paprike, sotirajte češnjak u tavi na srednjoj vatri. Dodajte žutu papriku isol tedinstajtezaklopljeno nekoliko minuta dok paprika ne omekša.Ulijte temeljac (vodu) i kuhajte još 5 minuta. Izblendirajtei protisnitekroz sito. Držite toplo do serviranja. Isperitelignje da uklonite marinadu i osušite kuhinjskim ručnikom. U međuvremenu, pržite krumpir u malo maslinovog ulja i maslaca dok ne postane mekan i zlatnosmeđe boje. Posolitei ostaviteda se ohladi. Maknitetavu s vatre i posložite ohlađeni krumpir, sušene rajčice narezane na trakice i zeleni čili na kockice na tanjur. Pomiješajte ricotta i Provolone sir, staviteu vrećicu za punjenje i napunite lignje. Kratko pržite punjenu lignju na malo maslinovog ulja 2-3 minute. Servirajte!