Sastojci:
0,6 kg X2 (1,2 kg) svježeg lungića
0,02 kg crnog papra u mlincu
0,05 kg soli
0,4 kg maslinovog ulja
0,010 kg svježeg ružmarina
0,010 kg svježeg timijana
0,5 kg bijelog vina
0,1 kg maslaca
1 kg mrkve
0,1 kg đumbira
0,5 kg kelja papučara
0,010 kg pinjola
0,02 kg suhe brusnice
0,5 kg kruške
Priprema:
Prvo je potrebno dobro začiniti lungić. Na grill tavi dobro ga zapeći sa svih strana, staviti na foliju i dovršiti u pećnici. Prije samog stavljanja u pećnicu lungić začiniti svježim začinima. U tavi u kojoj se peklo meso napraviti sos s vinom i maslacem. Mrkvu kuhati i napraviti pire s đumbirom, medom i začinima. Skuhati prepolovljene prokulice te ih na tavi s uljem zapeći. Kruške je potrebno grilati na tavi, a pinjole tostirati. Ukrasiti suhim brusnicama.