Ostalo

Lungić s pireom od mrkve

Press
02.02.2018 13:12

Sastojci:

0,6 kg X2 (1,2 kg) svježeg lungića

0,02 kg crnog papra u mlincu

0,05 kg soli

0,4 kg maslinovog ulja

0,010 kg svježeg ružmarina

0,010 kg svježeg timijana

0,5 kg bijelog vina

0,1 kg maslaca

1 kg mrkve

0,1 kg đumbira

0,5 kg kelja papučara

0,010 kg pinjola

0,02 kg suhe brusnice

0,5 kg kruške

Priprema:

Prvo je potrebno dobro začiniti lungić. Na grill tavi dobro ga zapeći sa svih strana, staviti na foliju i dovršiti u pećnici. Prije samog stavljanja u pećnicu lungić začiniti svježim začinima. U tavi u kojoj se peklo meso napraviti sos s vinom i maslacem. Mrkvu kuhati i napraviti pire s đumbirom, medom i začinima. Skuhati prepolovljene prokulice te ih na tavi s uljem zapeći. Kruške je potrebno grilati na tavi, a pinjole tostirati. Ukrasiti suhim brusnicama.