Ostalo

Malo mora, malo kopna

Press
09.12.2017 23:00

Sastojci:

2,1 kg fileta lososa

1,75 kg mladog krumpira

1,4 kg graška

0,35 kg brašna

0,525 kg maslaca

1,4 l vrhnja za kuhanje

0,35 l uljarepice

0,35 kg chorizo kobasica

1,5 kg mlade salate

0,26 kg klica graška

Sol

Bijeli papar

Priprema:

Krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kada je gotov, propasirati, dodati maslac i malo mlijeka. Prekriti folijom i ostaviti sa strane do posluživanja. Grašak blanširati u kipućoj, slanoj vodi 30 sekundi i odmah staviti u hladnu vodu. Uvaljajte filete lososa sa strane kože u brašno. Uzmite polovicu maslaca i, koristeći kist, nanesite tanki sloj preko pobrašjennog dijela kože svakog fileta. Staviti na stranu. Vrhnje staviti u lonac i reducirati na pola. Zagrijati tavu i na malo ulja od repice ispeći losos. Nekoliko minuta na strani kože, zatim maknuti s vatre i okrenuti meso. U međuvremenu, narezati chorizo nakriške debljine 5 milinetarai dodati u vrhnje zajedno s graškom. Prokuhati par minuta. Narezati Romana salatu natrake debljine od 1 centimetra i staviti zajedno sklicama graška u umak. Začiniti solju i bijelim paprom. Staviti žlicu pirea na sredinu tanjura i na njega file lososa slijeve i desne strane tanjura staviti ravnu žlicu umaka s graškom i chorizom. Preliti sve smalo ulja od repice i ukrasiti klicama graška.