Ostalo

Mamina kozletina s povrćem i kroketima od riže

Osnovni recept

RTL.hr
2021-03-10 09:30

Sastojci:

Kozletina

Med

Vino

Temeljac

Riža

Korjenasto povrće

2 glavice češnjaka

Peršin

Parmezan

Brašno

Jaja

Krušne mrvice


Priprema:

Kozletinu narežemo na komade i začinimo. Ispečemo je u pećnici na 170C, podlijevajući s malo vina i temeljcem, dodamo i med. Skuhamo rižu i ohladimo je.
Kad je kozletina napola gotova, dodamo korjenasto povrće i 2 glavice češnjaka prerezane na pola.

U rižu dodamo ribani parmezan i sjeckani peršin te dobro izmiješamo. Mokrim rukama oblikujemo male krokete. Krokete paniramo u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama te pržio u dubokom ulju. Kad je češnjak omekšao, istisnemo iz njega pire, pomiješamo s umakom i povrćem te poslužimo.

Dobar tek!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.