Ostalo

Marinirana piletina s coleslaw salatom

Press
02.03.2018 13:00

Sastojci:

1 pileći batak sa zabatkom

100 g majoneze

200 g kiselog vrhnja

200 g kiselog kupusa

200 g cvjetače

Sol

Papar

Naranča

Vrhnje za kuhanje

Mlijeko

Svježe začinsko bilje

Priprema:

Pileći batak sa zabatkom potrebno je marinirati u mješavini meda, limuna, soli, papra, čilija, ružmarina, timijana. Cvjetove cvjetače blanširati i prelili vrhnjem za kuhanje, mlijekom, bijelim paprom i soli. Sve to staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 minuta. Mariniranu piletinu peći na laganoj vatri. Pred sam kraj pojačati plamen kako bi se na njoj uhvatila zlatna korica.

Kiseli kupus narezati na trakice i malo oprati kako ne bi bio jako kiseo. U njega umiješati majonezu, žličicu kiselog vrhnja, sol, bijeli papar i pola soka od naranče. Sve dobro izmiješati i staviti na hlađenje.