Sastojci:
1 pileći batak sa zabatkom
100 g majoneze
200 g kiselog vrhnja
200 g kiselog kupusa
200 g cvjetače
Sol
Papar
Naranča
Vrhnje za kuhanje
Mlijeko
Svježe začinsko bilje
Priprema:
Pileći batak sa zabatkom potrebno je marinirati u mješavini meda, limuna, soli, papra, čilija, ružmarina, timijana. Cvjetove cvjetače blanširati i prelili vrhnjem za kuhanje, mlijekom, bijelim paprom i soli. Sve to staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 minuta. Mariniranu piletinu peći na laganoj vatri. Pred sam kraj pojačati plamen kako bi se na njoj uhvatila zlatna korica.
Kiseli kupus narezati na trakice i malo oprati kako ne bi bio jako kiseo. U njega umiješati majonezu, žličicu kiselog vrhnja, sol, bijeli papar i pola soka od naranče. Sve dobro izmiješati i staviti na hlađenje.