Sastojci:
300 g fileta svježeg lososa
300 g bio đumbira
250 g bio cherry rajčica
1 pakiranje baby špinata
1 dcl soja sosa
2 mrkve
1 limun
Mladi luk
Ljuti svježi čili
Laneno ulje
Maslinovo ulje
Crne masline
2 mini mozzarelle
Priprema:
Očistiti file lososa i napraviti marinadu od soja sosa, maslinovog ulja, lanenog ulja, tanko narezanog mladog luka, svježeg čilija, soli, papra i korice limuna. Umočiti file lososa u marinadu, ali tako da kožica ne bude umočena. Staviti u hladnjak i izvaditi prije samog obrađivanja namirnice. U kipuću vodu staviti kuhati mrkcu s komadićem đumbira.
U drugom loncu, u kipuću vodu staviti kuhati krumpir narezan na jednake kockice. Na samom kraju unutra dodati špinat da omekša.
Kad se skuha mrkva potrebno ju je staviti u visoku posudu i dodati naribani đumbir, maslinovo ulje, naribanu koricu limuna. Štapnim mikserom izmiksati do željene teksture. Cherry Rajčice je potrebo izdubiti i napuniti s nadjevom. U nadjev idu sitno narezane mini mozzarelle, crne masline, bosiljak i mažuran. Rajčice je potrebno peći 10 minuta na 200 stupnjeva.
Na tavi ugrijati maslinovo ulje i prvo zapeći kožu , a zatim filet ispeći sa svih strana.