Ostalo

Marinirani losos s kremom od špinata

Press
02.03.2018 12:27

Sastojci:

300 g fileta svježeg lososa

300 g bio đumbira

250 g bio cherry rajčica

1 pakiranje baby špinata

1 dcl soja sosa

2 mrkve

1 limun

Mladi luk

Ljuti svježi čili

Laneno ulje

Maslinovo ulje

Crne masline

2 mini mozzarelle

Priprema:

Očistiti file lososa i napraviti marinadu od soja sosa, maslinovog ulja, lanenog ulja, tanko narezanog mladog luka, svježeg čilija, soli, papra i korice limuna. Umočiti file lososa u marinadu, ali tako da kožica ne bude umočena. Staviti u hladnjak i izvaditi prije samog obrađivanja namirnice. U kipuću vodu staviti kuhati mrkcu s komadićem đumbira.

U drugom loncu, u kipuću vodu staviti kuhati krumpir narezan na jednake kockice. Na samom kraju unutra dodati špinat da omekša.

Kad se skuha mrkva potrebno ju je staviti u visoku posudu i dodati naribani đumbir, maslinovo ulje, naribanu koricu limuna. Štapnim mikserom izmiksati do željene teksture. Cherry Rajčice je potrebo izdubiti i napuniti s nadjevom. U nadjev idu sitno narezane mini mozzarelle, crne masline, bosiljak i mažuran. Rajčice je potrebno peći 10 minuta na 200 stupnjeva.

Na tavi ugrijati maslinovo ulje i prvo zapeći kožu , a zatim filet ispeći sa svih strana.