Sastojci:
Priprema:
Sipu očistimo od utrobe i kosti, pazimo da vrećicu s crnilom ne oštetimo i stavimo je u posudicu. Crnilo pomiješamo sa 1 dcl bijelog vina. Sipi ogulimo s tijela kožu, sve dobro isperemo i narežemo na trakice, a krakove razdvojimo. Na maslinovom ulju zažutimo jedan luk i malo češnjaka narezanog za listiće, dodamo narezanu sipu i krakove te pirjamo. Dodamo na kockice narezanu cherry rajčicu i zalijemo s 1 deci bijelog vina. I ribljim temeljcem ili vodom. Lagano kuhamo 10 do 15 minuta da dobijemo fini umak koji začinimo solju, paprom, malo limunove korice i đumbirom u prahu.
U drugoj tavi na maslinovom ulju zažutimo luk i ostatak češnjaka. Dodamo ispranu rižu i podlijemo mješavinom crnila i vina, ribljim temeljcem ili vodom da prekrijemo rižu. Spojimo sa šugom od sipe. I uz stalno miješanje i podlijevanje kuhamo da riža bude kremasta i ostane al dente. Gotovoj riži dodamo nekoliko kapljica maslinovog ulja i peršina. Koromač narežemo na tanke ploške. Začinimo sokom limuna i maslinovim uljem. Salatu serviramo na rižotu.