Sastojci:
0,200 krumpira
0,050 blitve
0,050 vrhnja
0,150 limuna
0,200 listopad
0,300 trlja
0,100 palente
0,08 rukole
0,070 paprike babure
0,080 mladog luka
0,100 maslinovog ulja
Priprema:
Krumpir narežemo na ploške i slažemo u kalup, posolimo, zalijemo maslinovim uljem, stavimo blanširanu blitvu, ispečeni list rezan na male komadiće zalijemo malom količinom vrhnja. Tako ponavljamo 3-4 puta da dobijemo malu torticu. Stavimo u pećnicu na 210 stupnjeva 35-40 minuta. Trlja očistimo i filetiramo, palentu skuhamo sa miksanom rukolom u malo vode da dobijemo zelenu boju i stavimo hladiti. Od babure crvene, rukole i mladog luka izmiješamo svježu salatu, začinimo limunom i maslinovim uljem i malo soli. Filete kratko ispečemo i serviramo s palentom i salatom.