Ostalo

Martin i Kristijan: Filet od trlje sa zelenom palentom

Press
01.03.2017 23:00

Sastojci:

0,200 krumpira

0,050 blitve

0,050 vrhnja

0,150 limuna

0,200 listopad

0,300 trlja

0,100 palente

0,08 rukole

0,070 paprike babure

0,080 mladog luka

0,100 maslinovog ulja

Priprema:

Krumpir narežemo na ploške i slažemo u kalup, posolimo, zalijemo maslinovim uljem, stavimo blanširanu blitvu, ispečeni list rezan na male komadiće zalijemo malom količinom vrhnja. Tako ponavljamo 3-4 puta da dobijemo malu torticu. Stavimo u pećnicu na 210 stupnjeva 35-40 minuta. Trlja očistimo i filetiramo, palentu skuhamo sa miksanom rukolom u malo vode da dobijemo zelenu boju i stavimo hladiti. Od babure crvene, rukole i mladog luka izmiješamo svježu salatu, začinimo limunom i maslinovim uljem i malo soli. Filete kratko ispečemo i serviramo s palentom i salatom.