Sastojci:
<para><em><strong>Toplo predjelo</strong></em></para> | <para><em><strong>Proljetne rolice</strong></em></para> |
<para> Šparoge domaće </para> | <para> 0,400 </para> |
<para> Pršut </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Hren pasta </para> | <para> 0,050 </para> |
<para> Mlijeko </para> | <para> 0,200 </para> |
<para> Brašno glatko </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Ulje </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Sol </para> | <para> 0,010 </para> |
<para> Papar </para> | <para> 0,010 </para> |
<para><em><strong>Glavno jelo</strong></em></para> | <para><em><strong>Juneći medaljoni</strong></em></para> |
<para> Juneća pisanica </para> | <para> 0,400 </para> |
<para> Šampinjoni svježi </para> | <para> 0,200 </para> |
<para> Mahune </para> | <para> 0,200 </para> |
<para> Panceta </para> | <para> 0,050 </para> |
<para> Sol </para> | <para> 0,010 </para> |
<para> Papar </para> | <para> 0,010 </para> |
<para> Ulje </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Maslac </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Vino bijelo Graševina </para> | <para> 0,200 </para> |
<para><em><strong>Desert</strong></em></para> | <para><em><strong>Pohane jabuke</strong></em></para> |
<para> Jabuke granny smith </para> | <para> 0,500 </para> |
<para> Jaja </para> | <para> 2 komada </para> |
<para> Brašno glatko </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Mlijeko </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Vanilin šećer </para> | <para> 0,020 </para> |
<para> Limun </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Naranča </para> | <para> 0,100 </para> |
<para> Cimet </para> | <para> 0,005 </para> |
Toplo
predjelo – Proljetne rolice
Domaće šparoge umotamo u pršut i kratko termički obradimo. U
bešamel umiješamo pastu od hrena i prelijemo preko spremljene
rolice.
Glavno jelo – Juneći medaljoni
Termički obradimo juneće medaljone. Dodamo šampinjone, bijelo
vino i maslac. Kao prilog serviramo mahune s pancetom.
Desert – Pohane jabuke
Očišćene jabuke umačemo u smjesu od jaja, vrhnja i mlijeka s
vanilin šećerom. Pržimo u većoj količini ulja i serviramo s
filetiranom narančom i finiširamo lagano s cimetom.