Ostalo

Martin i Kristijan: Go-go jelovnik

Press
10.05.2017 22:00
Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Juha od brokule

brokula

orasi

kozji sir

sol

Odvojimo cvjetove od korijena brokule.Zasolimo kipuću vodu dodamo brokulu i opet zasolimo od gore kuhamo oko 45 minuta. Ne Bacamo vodu u kojoj se brokula kuhala. Dok je brokula još vruća stavimo u posudu i pasiramo zajedno sa vodom u kojoj se kuhala brokula. Vodu nasipamo do pola. Serviramo u tanjur na koji smo stavili nekoliko oraha na koji smo položili kozji sir. I završimo sa maslinovim uljem.

Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Carpaccio od lososa

odrezak od lososa

poriluk

chili papričice

limun

korijander list

maslinovo ulje

sezamovo ulje

soya sauce

Losos narežemo na tanko i stavimo u hladnjak. Napravimo marinadu od poriluka, chilli papričice, korijanderovog lista, limunove korice, soka limuna, dodamo maslinovo ulje i sezamovo ulje te soja sos promiješamo i stavimo na hladno do posluživanja.

Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Jakobove kapice

jakobove kapice

malvazija vino

maslinovo ulje

konjak

češnjak

Jakobove kapice stavimo na vatru preko rešetke iz pećnice i na laganoj vatri ih pečemo dok ne dobiju zlatni rub. Kad dobiju zlatni rub ulijemo smjesu od vina, maslinovog ulja konjaka i češnjaka i kuhamo ih još 10tak minuta. Poslužimo dvije po porciji.

Pačja prsa sa sezamom

pačja prsa

sezamovo ulje

biljno ulje

svježi češnjak

špinat list

sezamove sjemenke

soja sos

korijander

beluga leća

Kožu na prsima narežemo na kockice da se brze i bolje termički obradi s te strane i spremimo u pac s lovorovim listom đumbirom i malo sezamovog ulja. Krumpir skuhamo i pripremimo za restani pire krumpir s lukom, koji restamo do smeđe boje na ulju. Nakon što završimo pire umiješamo luk. Za umak filetiramo naranču i jabuke režemo na tanke kriške i sve to na laganoj vatri prokuhamo sa sokom od naranče, malo limetovog soka šećera, đumbira i crnog vina. Od kineskog kupusa, običnog kupusa, rotkve bijele i crvene napravimo salatu i pripremimo sa dresingom od jabučnog octa, limuna, rižinog octa, papra, soli i maslinovog ulja.

Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Ghilli glass

petit keksi

maslac

med

čokolada mliječna

tamna čokolada za kuhanje

ekstrat vanilije

šećer u prahu

slatko vrhnje

chilli

pinjoli

Keksi petit razbijemo na sitno u mikseru i pomiješamo s maslacem i medom. Od smijesi napravimo košaricu u čaši u cca 3mm debelom sloju i stavimo u friz na hlađenje. Mliječnu i tamnu čokoladu rastopimo na pari, dodamo chilli i ekstrakt vanilije. Slatko vrhnje stučemo i pomiješamo sa djelomično rashlađenom čokoladom i dodamo šećer u prahu i mikserom lagano pomiješamo. Nalijemo u času sa pripremljenim tijestom od keksa i vratimo u friz na hlađenje. Ukrasimo sa pinjolima.