Juha od brokule
brokula
orasi
kozji sir
sol
Odvojimo cvjetove od korijena brokule.Zasolimo kipuću vodu dodamo brokulu i opet zasolimo od gore kuhamo oko 45 minuta. Ne Bacamo vodu u kojoj se brokula kuhala. Dok je brokula još vruća stavimo u posudu i pasiramo zajedno sa vodom u kojoj se kuhala brokula. Vodu nasipamo do pola. Serviramo u tanjur na koji smo stavili nekoliko oraha na koji smo položili kozji sir. I završimo sa maslinovim uljem.
Carpaccio od lososa
odrezak od lososa
poriluk
chili papričice
limun
korijander list
maslinovo ulje
sezamovo ulje
soya sauce
Losos narežemo na tanko i stavimo u hladnjak. Napravimo marinadu od poriluka, chilli papričice, korijanderovog lista, limunove korice, soka limuna, dodamo maslinovo ulje i sezamovo ulje te soja sos promiješamo i stavimo na hladno do posluživanja.
Jakobove kapice
jakobove kapice
malvazija vino
maslinovo ulje
konjak
češnjak
Jakobove kapice stavimo na vatru preko rešetke iz pećnice i na laganoj vatri ih pečemo dok ne dobiju zlatni rub. Kad dobiju zlatni rub ulijemo smjesu od vina, maslinovog ulja konjaka i češnjaka i kuhamo ih još 10tak minuta. Poslužimo dvije po porciji.
Pačja prsa sa sezamom
pačja prsa
sezamovo ulje
biljno ulje
svježi češnjak
špinat list
sezamove sjemenke
soja sos
korijander
beluga leća
Kožu na prsima narežemo na kockice da se brze i bolje termički obradi s te strane i spremimo u pac s lovorovim listom đumbirom i malo sezamovog ulja. Krumpir skuhamo i pripremimo za restani pire krumpir s lukom, koji restamo do smeđe boje na ulju. Nakon što završimo pire umiješamo luk. Za umak filetiramo naranču i jabuke režemo na tanke kriške i sve to na laganoj vatri prokuhamo sa sokom od naranče, malo limetovog soka šećera, đumbira i crnog vina. Od kineskog kupusa, običnog kupusa, rotkve bijele i crvene napravimo salatu i pripremimo sa dresingom od jabučnog octa, limuna, rižinog octa, papra, soli i maslinovog ulja.
Ghilli glass
petit keksi
maslac
med
čokolada mliječna
tamna čokolada za kuhanje
ekstrat vanilije
šećer u prahu
slatko vrhnje
chilli
pinjoli
Keksi petit razbijemo na sitno u mikseru i pomiješamo s maslacem i medom. Od smijesi napravimo košaricu u čaši u cca 3mm debelom sloju i stavimo u friz na hlađenje. Mliječnu i tamnu čokoladu rastopimo na pari, dodamo chilli i ekstrakt vanilije. Slatko vrhnje stučemo i pomiješamo sa djelomično rashlađenom čokoladom i dodamo šećer u prahu i mikserom lagano pomiješamo. Nalijemo u času sa pripremljenim tijestom od keksa i vratimo u friz na hlađenje. Ukrasimo sa pinjolima.