Ostalo

Martin i Kristijan: Oslić u umaku

Press
23.03.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Filete oslića operemo, ocijedimo, osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno i pržimo na mješavini maslinovog i običnog ulja, na laganoj vatri do zlatno žute boje. Na dasci nasjeckamo čili papričicu, premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i izmiješamo. Pržene filete oslića izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. Na ostatak masnoće dodamo mješavinu čilija, češnjaka i peršina, malo maslinovog ulja, podlijemo bijelim vinom i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo pasiranu rajčicu, šećer, po potrebi malo vode (da umak ne bude previše gust) i pržene filete oslića. Čim umak zavri, protresemo posudu i maknemo s vatre. Ribu posložimo na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo toplu.

Amarant:

Amarant staviti u 400 ml ključale vode, smanjiti vatru, poklopiti i kuhati 15-ak minuta, tj. dok ne upije tekućinu.
Na malo maslinovog ulja pirjati sjeckani praziluk a onda dodati sjeckan sušen paradajz i na kraju kuhani amarant. Dobro promiješati, još kratko pirjati, posoliti i servirati. Malo posuti suhim peršinom...