Sastojci:
0,600 kozice
0,100 maslac
0,200 luk
0,200 zelena babura
0,200 cherry rajčica
0,200 celer korijen
0,050 češnjak
0,003 lovorov list
0,003 začinska slatka paprika
0,150 pasirana rajčica
0,030 worchester umak
0,20 kukuruzno brašno
tabasco
0,100 riža
0,08 sol
0,003 papar
0,400 goveđa pisanica
0,100 patliđan
0,080 krupne ječmene prekrupe
0,100 tikvicw
0,150 poriluk
0,03 peršin
0,02 koriander
0,100 maslinovo ulje
0,070 maslac
0,005 sol
0,002 bijeli papar
Priprema:
Meni od tri slijeda – put oko svijeta
Kozice na kreolski
Luk popržimo na maslinovom ulju, dodamo očišćene kozice, na trakice narezanu zelenu
baburu, cherry rajčice očišćene (bez ljuske),celer korijen, češnjak, lovorov list i malo pasirane rajčice. Prije kraja dodamo po okusu sol, papar i worchester umak i po potrebi zgusnemo sa brašnom, serviramo sa kuhanom rizom,
Ječmena prekrupa s povrćem
Očišćenu pisanicu narežemo na kockice i popržimo kratko na ulju. Meso izvadimo i stavimo sa strane ii na istoj tavi popržimo poriluk, patliđan i tikvicu, dodamo ječmenu prekrupu, korijander i papar i lagano pirjamo.10min prije kraja umiješamo meso. Dodamo maslac i maslinovo ulje.
Desert – Čoko torta naranča
Izrada biskvita:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180Coko 20 min... ovisi od pećnice... provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Pečeni biskvit iz bockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dostarijetka ali je netreba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturu, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema...