Sastojci:
Maline
0,250 kg mascarpone sira
0,250 ml vrhnja za šlag
2 jaja
0,100 l mlijeka
1 limun
1 vanilin šećer
0,075 kg šećera
0,150 kg šećera u prahu
Želatina
Karamel-vanilija
Priprema:
Na pari istučemo žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i sok od pola limuna. Kad se smjesa stisne, maknemo je s pare i pustimo da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodamo želatinu, koju smo prethodno kratko prokuhali s mlijekom. Kad smjesa bude potpuno hladna, dodamo mascarpone sir. Stavimo u hladnjak. Vrhnje za šlag izmiksamo i dodamo u kremu.
Maline kratko prokuhamo sa šećerom i karamel-vanilijom. Procijedimo kako bismo odstranili koštice te nastavimo kuhati sve dok se ne zgusne. Topli umak od malina nalijemo u tanjurić i pustimo da se ohladi. Na ohlađeni umak stavimo velike kuglice kreme.