Ostalo

Mascarpone parfe na špiglu od malina

Press
20.04.2018 13:00

Sastojci:

Maline

0,250 kg mascarpone sira

0,250 ml vrhnja za šlag

2 jaja

0,100 l mlijeka

1 limun

1 vanilin šećer

0,075 kg šećera

0,150 kg šećera u prahu

Želatina

Karamel-vanilija

Priprema:

Na pari istučemo žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i sok od pola limuna. Kad se smjesa stisne, maknemo je s pare i pustimo da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodamo želatinu, koju smo prethodno kratko prokuhali s mlijekom. Kad smjesa bude potpuno hladna, dodamo mascarpone sir. Stavimo u hladnjak. Vrhnje za šlag izmiksamo i dodamo u kremu.

Maline kratko prokuhamo sa šećerom i karamel-vanilijom. Procijedimo kako bismo odstranili koštice te nastavimo kuhati sve dok se ne zgusne. Topli umak od malina nalijemo u tanjurić i pustimo da se ohladi. Na ohlađeni umak stavimo velike kuglice kreme.