Ostalo

Maslinovo ulje i čokolada

Press
09.12.2017 23:00

Sastojci :

0,125 kg čokolade za kuhanje

0,125 l maslinovog ulja

0,200 kg jaja

0,300 kg šećera

0,200 kg nara

0,020 l mlijeka

0,025 kg kvasca u prahu

0,500 kg glatkog brašna

Jestivo cvijeće

Jestive latice ruža

Mikrozelenje(cikla i bosiljak)

Priprema:

Zagrijemo pećnicu na 180 C, namastimo kalup za tortu promjera 20 cmmaslinovim uljem i obložimo stijenke masnim papirom. Rastopimo nasjeckanu čokoladu s maslinovim uljem na pari i ostavimo da se ohladi. U međuvremenu istučemo žutanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i dok ne posvijetle. Umiješamo u njih rastopljenu čokoladu. U čistoj zdjeli istučemo bjelanjke u snijeg i umiješamo ih u čokoladnu smjesu. Ulijemo tijesto u kalup i pečemo 20 minuta. Od nara napravimo redukciju tako da najprije skuhamo sjemenke nara u vodi, zatim procijedimo i propasiramo te vratimo nar u lončić pa dodamo šećer i reduciramo do konzistencije sirupa.Poslužimo sa svježim narom i ukrasimo laticama ruže i cvijećem.