Ostalo

Matine loptice - ljutkaste okruglice u umaku od rajčice i mrkve

Press
17.10.2017 23:00

Sastojci:

Miješano mljeveno meso

400 g junetine

200 g crvenogluka

50 g češnjaka

0,5 l pasirane rajčice

30 g mrkve

50 g svinjskemasti

Sušeni čili

Prilog: kukuruzice

20 g kukuruznog bijelog brašna

Sol

Priprema:

LJUTE OKRUGLICE U UMAKU OD RAJČICE I MRKVE

Od mljevenog mesa, sitno nasjeckanogcrvenog luka, malo sitnog češnjaka i mljevenog čilija umijesimo masu od koje pravimo male loptice.

Ostataksitno nasjeckanog crvenog lukapržimo na svinjskoj masti. Kada zazlati, dodamositno nasjeckani češnjak.Kada zamiriše,dodamo pasiranu rajčicu i mrkvu izrezanu na kockice, približno iste veličine. Dodamoi vode po ukusu, posolimo, popaprimoi pustimo da se krčka.

Kada je mrkva napola kuhana, dodamoloptice od mesa i nastavimo zajedno krčkati desetak minuta ne miješajući kuhačom - samo protresemoili vrtimo. Kada je gotovo, provjerimo okus.

KUKURUZICE

Bijelo kukuruzno brašno pofurimo slanom kipućom vodom da dobijemo žitku masu od koje se, dok je vruća, rukama navlaženim vodom oblikuju pogačice po želji. Peći na papiru za pečenje na 200 C dok ne porumene.