Sastojci:
Miješano mljeveno meso
400 g junetine
200 g crvenogluka
50 g češnjaka
0,5 l pasirane rajčice
30 g mrkve
50 g svinjskemasti
Sušeni čili
Prilog: kukuruzice
20 g kukuruznog bijelog brašna
Sol
Priprema:
LJUTE OKRUGLICE U UMAKU OD RAJČICE I MRKVE
Od mljevenog mesa, sitno nasjeckanogcrvenog luka, malo sitnog češnjaka i mljevenog čilija umijesimo masu od koje pravimo male loptice.
Ostataksitno nasjeckanog crvenog lukapržimo na svinjskoj masti. Kada zazlati, dodamositno nasjeckani češnjak.Kada zamiriše,dodamo pasiranu rajčicu i mrkvu izrezanu na kockice, približno iste veličine. Dodamoi vode po ukusu, posolimo, popaprimoi pustimo da se krčka.
Kada je mrkva napola kuhana, dodamoloptice od mesa i nastavimo zajedno krčkati desetak minuta ne miješajući kuhačom - samo protresemoili vrtimo. Kada je gotovo, provjerimo okus.
KUKURUZICE
Bijelo kukuruzno brašno pofurimo slanom kipućom vodom da dobijemo žitku masu od koje se, dok je vruća, rukama navlaženim vodom oblikuju pogačice po želji. Peći na papiru za pečenje na 200 C dok ne porumene.