Ostalo

Mediteranski fiš-paprikaš

RTL TV
14.11.2019 09:52

Sastojci:

štuka 250 g

som 250 g

smuđ 250 g

luk500 g

crvena paprika100 g

crvena ljuta paprika 100 g

češnjak 10 g

rajčica u tubi 50 g

lovorov list 5 kom

jaja 5 kom

brašno glatko 1000 g


Priprema:

Na ulju dinstatiluk, otprilike 30% od težine ribe kojaće sekoristiti za fiš,dodatiriblje glave i repove, kratko dinstatite zalitiribljim temeljcem ili vodom i kuhaticca 20 minuta. Nakon 20 minuta dodatislatku i ljutu crvenu paprikupo vlastitom ukusu cca 2-4 čajne žličice, dodatičešnjak, otprilike onoliko režanja koliko i glavica luka, koncentrat rajčice cca. 2-4 jušne žlicete kuhati dodatnih 20 minuta. Nakon ukupno 40 minuta kuhanja izvaditiglave i repove iz lonca i dodatikomade ribe tekuhatizadnjih 15-20 minuta, zavisi o veličini komada ribe kojisu dodani. Obavezno očistiti meso ribe sglave i repova te iskorititi za gustoću fiš-paprikaša. Pri kraju dodati lovorov list. Uz fiš servirati domaće široke rezance, koji sepripremajuu omjeru 1 jaje na 100 g glatkog brašna, dobro izmijesiti, ostaviti da kratko odmori te razvući na željenu debljinu, trakice tijesta rezatina 1 cm debljine i prije kuhanja posušitina radnoj površini.