Sastojci:
štuka 250 g
som 250 g
smuđ 250 g
luk500 g
crvena paprika100 g
crvena ljuta paprika 100 g
češnjak 10 g
rajčica u tubi 50 g
lovorov list 5 kom
jaja 5 kom
brašno glatko 1000 g
Priprema:
Na ulju dinstatiluk, otprilike 30% od težine ribe kojaće sekoristiti za fiš,dodatiriblje glave i repove, kratko dinstatite zalitiribljim temeljcem ili vodom i kuhaticca 20 minuta. Nakon 20 minuta dodatislatku i ljutu crvenu paprikupo vlastitom ukusu cca 2-4 čajne žličice, dodatičešnjak, otprilike onoliko režanja koliko i glavica luka, koncentrat rajčice cca. 2-4 jušne žlicete kuhati dodatnih 20 minuta. Nakon ukupno 40 minuta kuhanja izvaditiglave i repove iz lonca i dodatikomade ribe tekuhatizadnjih 15-20 minuta, zavisi o veličini komada ribe kojisu dodani. Obavezno očistiti meso ribe sglave i repova te iskorititi za gustoću fiš-paprikaša. Pri kraju dodati lovorov list. Uz fiš servirati domaće široke rezance, koji sepripremajuu omjeru 1 jaje na 100 g glatkog brašna, dobro izmijesiti, ostaviti da kratko odmori te razvući na željenu debljinu, trakice tijesta rezatina 1 cm debljine i prije kuhanja posušitina radnoj površini.