Sastojci:
250 g puretine
50 g svježegsira
100 g cous-cousa
Jogurt
Maslac
100 g špeka
Med
30 g lješnjaka
250 g gljiva bukovača
30 g korijena peršina
Puretina
Priprema:
Pureći batak i zabatak otkostimo. Od kostiju prvo popržimo i zatim podlijemo vodom te napravimo temeljac, uz dodatak papra u zrnu i lovora. Meso narežemo na kockice. Korijen peršina, špek i stabljike gljiva također narežemo na sitno. Meso popržimo na jakoj vatri na malo ulja, izvadimo, te na toj masnoći pržimo peršin, stabljike gljiva i špek. Podlijemo stemeljcem, posolimo i popaprimo. Na kraju dodamo žlicu kiselog vrhnja i ostalih bukovača te masline koje smo prethodno blanširali i kuhamo još pet minuta.
Predjelo:
Cous-cous skuhamo u kipućoj vodi otprilike 5 minuta. Dodamo maslacte svježi sir i jogurt koji pomiješamo i ubacimo prethodno zaprženi špek i soli, začine, papar, malo meda ilimuna. Pomiješamo scous-cousom i serviramo.