Ostalo

Menu za 10!

Press
19.10.2017 23:00

Sastojci:

250 g puretine

50 g svježegsira

100 g cous-cousa

Jogurt

Maslac

100 g špeka

Med

30 g lješnjaka

250 g gljiva bukovača

30 g korijena peršina

Puretina

Priprema:

Pureći batak i zabatak otkostimo. Od kostiju prvo popržimo i zatim podlijemo vodom te napravimo temeljac, uz dodatak papra u zrnu i lovora. Meso narežemo na kockice. Korijen peršina, špek i stabljike gljiva također narežemo na sitno. Meso popržimo na jakoj vatri na malo ulja, izvadimo, te na toj masnoći pržimo peršin, stabljike gljiva i špek. Podlijemo stemeljcem, posolimo i popaprimo. Na kraju dodamo žlicu kiselog vrhnja i ostalih bukovača te masline koje smo prethodno blanširali i kuhamo još pet minuta.

Predjelo:

Cous-cous skuhamo u kipućoj vodi otprilike 5 minuta. Dodamo maslacte svježi sir i jogurt koji pomiješamo i ubacimo prethodno zaprženi špek i soli, začine, papar, malo meda ilimuna. Pomiješamo scous-cousom i serviramo.