Sastojci:
mljeveno miješano meso (juneće i svinjsko) 0,400 kg
luk ljubičasti 0,150 kg
piment mljeveni 0,010 kg
muškatni oraščić mljeveni 0,010 kg
vrhnje kiselo (20% m.m.) 0,300 l
peršin svježi u listu, vezica
krušne mrvice 0,400 kg
soda bikarbona 0,010 kg
patlidžan (2 manja) 0,800 kg
jaja 3 kom
brašno oštro 0,200 kg
sir mozzarela (naribana) 0,200 kg
balzamični ocat 0,050 l
parmezan naribani 0,040 kg
mrkva crvena 0,100 kg
celer korijen 0,100 kg
poriluk 0.100 kg
mast svinjska 0,100 kg
maslac 0,100 kg
džem od brusnice 0,400 kg
mineralna voda 0,500 l
mlijeko 0,200 l
ulje biljno 0,500 l
juneći flam 0,200 kg
Priprema:
Skuhajtetemeljac od korijenastog povrća i junećeg flama. Luk narežitesitno i dobro izdinstajtena masnoći. Krušne mrvice natopiteu mlijeku. U mljeveno meso umiješajtezačine i krušne mrvice. Oblikujteokruglice i zapržiteih na masnoći. Zapržene okruglice izvaditeiz masnoće i stavitesa strane. Na tavu stavite maslac da se otopi. Dodajtemalo brašna i propržite. Zatim podlijtepovrtnim temeljcem. Kad prokuha, vratiteokruglice u umak, dodajtedžem od brusnice i kuhajtedok nije gotovo. U gotovo jelo umiješajtekiselo vrhnje i sjeckani peršin. Patlidžane narežitena krugove, posolitei poprskajtebalzamičnim octom. Zatim ih pohajte. Pohane patlidžane staviteu posudu za pečenje, a odozgo stavitemozzarelu i zapeciteu pećnici. Kad su gotovi, pospiteih nasjeckanim peršinom i servirajteuz okruglice. U zdjelicu sa strane stavitedžem od brusnice i poslužiteuz jelo.