Ostalo

Mesne okruglice s džemom od brusnica i prženim patlidžanima

RTL TV
11.12.2019 09:00

Sastojci:

mljeveno miješano meso (juneće i svinjsko) 0,400 kg

luk ljubičasti 0,150 kg

piment mljeveni 0,010 kg

muškatni oraščić mljeveni 0,010 kg

vrhnje kiselo (20% m.m.) 0,300 l

peršin svježi u listu, vezica

krušne mrvice 0,400 kg

soda bikarbona 0,010 kg

patlidžan (2 manja) 0,800 kg

jaja 3 kom

brašno oštro 0,200 kg

sir mozzarela (naribana) 0,200 kg

balzamični ocat 0,050 l

parmezan naribani 0,040 kg

mrkva crvena 0,100 kg

celer korijen 0,100 kg

poriluk 0.100 kg

mast svinjska 0,100 kg

maslac 0,100 kg

džem od brusnice 0,400 kg

mineralna voda 0,500 l

mlijeko 0,200 l

ulje biljno 0,500 l

juneći flam 0,200 kg


Priprema:

Skuhajtetemeljac od korijenastog povrća i junećeg flama. Luk narežitesitno i dobro izdinstajtena masnoći. Krušne mrvice natopiteu mlijeku. U mljeveno meso umiješajtezačine i krušne mrvice. Oblikujteokruglice i zapržiteih na masnoći. Zapržene okruglice izvaditeiz masnoće i stavitesa strane. Na tavu stavite maslac da se otopi. Dodajtemalo brašna i propržite. Zatim podlijtepovrtnim temeljcem. Kad prokuha, vratiteokruglice u umak, dodajtedžem od brusnice i kuhajtedok nije gotovo. U gotovo jelo umiješajtekiselo vrhnje i sjeckani peršin. Patlidžane narežitena krugove, posolitei poprskajtebalzamičnim octom. Zatim ih pohajte. Pohane patlidžane staviteu posudu za pečenje, a odozgo stavitemozzarelu i zapeciteu pećnici. Kad su gotovi, pospiteih nasjeckanim peršinom i servirajteuz okruglice. U zdjelicu sa strane stavitedžem od brusnice i poslužiteuz jelo.