Ostalo

Mesne okruglice s pireom

RTL TV
07.11.2019 09:00

Sastojci:


mljevena junetina 1 kg

bijeli papar u zrnu 0.01 kg

feferoni 0.025 kg

crveni luk 2 glavice

češnjak 1 češanj

ulje 3 dcl

krumpir 0.5 kg

parmezan 0.2 kg

maslac 0.2 kg

crveno vino0.5 l

pasirana rajčica 0.25 l

svježi bosiljak 1 pušlek

Priprema:

Crveni luk te češnjak sitno narežite te popržite na ulju. Dodajte pasatu i feferone te pustite da lagano krčka. Meso začinite ioblikujte umale okruglice, zatim ih na tavi u ulju pržite dok ne dobiju koricu. Stavite ih u umak, kuhajte 10 minuta. Sve zalijte crnim vinom i nastavite kuhati još 20 minuta. Dio crnog vina reducirajte sa šećerom na vatri dok ne postane gusta smjesa. Skuhajte krumpire i napravite pire. Servirajte tako da pire pokraj okruglice s umakom, ukrasite bosiljkom te pokapajte reduciranim vinom.