Sastojci:
mljevena junetina 1 kg
bijeli papar u zrnu 0.01 kg
feferoni 0.025 kg
crveni luk 2 glavice
češnjak 1 češanj
ulje 3 dcl
krumpir 0.5 kg
parmezan 0.2 kg
maslac 0.2 kg
crveno vino0.5 l
pasirana rajčica 0.25 l
svježi bosiljak 1 pušlek
Priprema:
Crveni luk te češnjak sitno narežite te popržite na ulju. Dodajte pasatu i feferone te pustite da lagano krčka. Meso začinite ioblikujte umale okruglice, zatim ih na tavi u ulju pržite dok ne dobiju koricu. Stavite ih u umak, kuhajte 10 minuta. Sve zalijte crnim vinom i nastavite kuhati još 20 minuta. Dio crnog vina reducirajte sa šećerom na vatri dok ne postane gusta smjesa. Skuhajte krumpire i napravite pire. Servirajte tako da pire pokraj okruglice s umakom, ukrasite bosiljkom te pokapajte reduciranim vinom.