Sastojci:
250 g brašna
125 g maslaca
2 jaja
10 g soli
20 ml vode
200 g kozica
100 g mesa dinje
15 g zelenog papra
100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Od brašna, jednog jajeta, maslaca, soli i vode zamijesimo rahlije tijesto. Umotamo u foliju i stavimo 20 minuta na hladno. Kozice nasjeckamo na grublje, a meso dinje na kockice od 8 milimetara. Zeleni papar usitnimo nožem. Pomiješamo vrhnje i pola žumanjka, pa sve pomiješamo s kozicama, dinjom i paprom. Tijesto podijelimo na pet loptica, razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5 milimetara. Razvaljano tijesto stavimo u kalup za tart te oblikujemo, a višak odstranimo. Izbušimo na nekoliko mjesta vilicom i pečemo u pećnici na 190 stupnjeva oko sedam minuta. Tijesto izvadimo van iz pećnice i napunimo pripremljenom masom od kozica i dinje. Pečemo na 180 stupnjeva sve dok ne porumeni oko 8 minuta.