Ostalo

Moderni u jednoj minuti

Press
20.09.2017 22:00

Sastojci:

tikvica

paprika

dvije gljive šitake

100 g pancete

2 jaja

2 režnja češnjaka

50 g rikole

10 g peršina

šipak

naranča

limun

buča

50 g šafrana

50 g riccote

10 g srca korijandera

kiselo vrhnje

svježi sir

50 g pilećih jetrica

40 g maslaca

hrana tikvica 321 kuhaj

Priprema:

Predjelo

Tikvice narežemo na trakice, prepržimo na grill tavi da postanu hrskave. Filetiramo naranču i očistimo šipak. Gljive i papriku narežemo na trakice i zajedno prepržimo te potom zalijemo maslinovim uljem s malo limuna.

Polpete od tikvica

Naribamo tikvice i ocijedimo višak vode. Dodamo jaje, brašno po potrebi i začinimo polpete, pržimo na ulju dok ne porumene. Umak za polpete napravimo tako da pomiješamo svježi sir, kiselo vrhnje, ricottasir i limun. Začinimo solju i popaprimo po potrebi.

Pire od buče

Buču prepolovimo, stavimo na lim i pečemo 20 minuta na 200 stupnjeva u pećnici. Očistimo, propasiramo, začinimo solju, paprom i šafranom te umiješmo s maslacem.

Pileća srca i jetrica

Prepržimo luk, dodamo jetrica, začinimo solju i paprom te dinstamo dok ne omekša (20-ak minuta). Ako je potrebno, malo podlijemo vodom. Srca skuhamo u slanoj vodi, ispasiramo u blenderu skorijanderom i češnjakom te poslužimo uz buču.