Sastojci:
tikvica
paprika
dvije gljive šitake
100 g pancete
2 jaja
2 režnja češnjaka
50 g rikole
10 g peršina
šipak
naranča
limun
buča
50 g šafrana
50 g riccote
10 g srca korijandera
kiselo vrhnje
svježi sir
50 g pilećih jetrica
40 g maslaca
Priprema:
Predjelo
Tikvice narežemo na trakice, prepržimo na grill tavi da postanu hrskave. Filetiramo naranču i očistimo šipak. Gljive i papriku narežemo na trakice i zajedno prepržimo te potom zalijemo maslinovim uljem s malo limuna.
Polpete od tikvica
Naribamo tikvice i ocijedimo višak vode. Dodamo jaje, brašno po potrebi i začinimo polpete, pržimo na ulju dok ne porumene. Umak za polpete napravimo tako da pomiješamo svježi sir, kiselo vrhnje, ricottasir i limun. Začinimo solju i popaprimo po potrebi.
Pire od buče
Buču prepolovimo, stavimo na lim i pečemo 20 minuta na 200 stupnjeva u pećnici. Očistimo, propasiramo, začinimo solju, paprom i šafranom te umiješmo s maslacem.
Pileća srca i jetrica
Prepržimo luk, dodamo jetrica, začinimo solju i paprom te dinstamo dok ne omekša (20-ak minuta). Ako je potrebno, malo podlijemo vodom. Srca skuhamo u slanoj vodi, ispasiramo u blenderu skorijanderom i češnjakom te poslužimo uz buču.