Ostalo

Moira i Zdravko: Domaće pečenice s bijelim krumpirom, žgancima i pečenim špekom

Press
13.03.2017 23:00

Sastojci:

2 kg svinjskog vrata

1 kg svinjske plećke

0,5 kg leđnog svježeg špeka

10 metara janjećih tankih crijeva

Začini Kotany

1 kg krumpira za kuhanje

0,20 kg špeka suhog

0,40 kg brašna

0,10 kg svinjske masti

0,20 kg crvenog luka

Priprema:

Meso narezati na komadiće, samljeti, začiniti i napuniti u crijeva. Peći na tavi. Krumpir kuhati u malo vode, posoliti, nakon toga samljeti štapnim mikserom. Na to dodati brašno te kuhati 10 min. Žganci ne smiju biti pretvrdi, ali ne i previše mekani, oblikujemo ih dvjema žlicama u žličnjake te prelijemo prepečenim špekom i lukom koji smo rezali na ploške.

POTREBNO : stroj za mljevenje mesa