Ostalo

Moira i Zdravko: Grdobina na zelenoj postelji i flambirane police ovčice

Press
01.03.2017 23:00

Sastojci:

Grdobina

Ovčica

Kelj

Jaje

Mrkva

Poriluk

Tikvica

Limun

Raštika

Peršin

Maslinovo ulje

Mutti passata

Krušne mrvice

Ovidur sir

Šafran

Priprema:

Napraviti tjesteninu s keljem. Grdobinu filetirati i posliti, na tavu staviti ulje, češnjak i grdobinu te podliti vinom i protisnuti limun i peršin. Ovčicu isfiletirati, očistiti od kostiju, posoliti, zapapriti i premazati smjesom od krušnih mrvica, peršina, passate, češnjaka, sira, šafrana, ružmarina. Zamotati u rolicu i staviti peći. Tijekom pečenja podlijevati bijelim vinom, povrće narezati na sitne trakice te ih postepeno staviti u tavu, preliti maslinovim uljem, paprom i solju.