Ostalo

Moira i Zdravko: Jelovnik od tri slijeda

Press
08.05.2017 22:00

Sastojci:

glatko brašno

mlijeko

suncokretovo ulje

svježi kvas

sol, šećer, papar

jaje

krem sir

grana padano

tartufata

muškatni oraščić

svježi bosiljak

juneći ramstek

crni tartuf

vlasac

acceto

grdobina

tost kruh

orasi

maslinovo ulje

limun

rikola

češnjak

maslac

badem

naranča

crno vino

krumpir

kapare

cvijet kapare

Moira i Zdravko, 321 kuhaj

Priprema:

Zamijesiti kruh. Pomiješati sastojke te premazati na topli kruh te poslužiti uz trakice ramsteka. napraviti džem od luka. Priprema:

Grdobinu očistiti, pripremiti medaljone. Napraviti smjesu od tosta, oraha, grana padana i maslinovog ulja. Očišćenu ribu nakapati limunom, posoliti i popapriti. Na papir za pečenje staviti smjesu pa ribu i smjesu. Peći 15 min na 200. Krumpir skuhati na kockice, umiješati sviježu rikolu češnjak i kapare. Preliti maslinovim uljem.

Moira i Zdravko, 321 kuhaj

200 g čokolade za kuhanje rastopit sa 200 g maslaca, žutanjke istući sa 100 g šećera, bjelanjke istući i pomiješati s bademima. Sve spojiti i izliti u kalup na papir za pečenje. Peći 20 min na 170. Preliti sokom od 2 naranče i 50 ml maslinovog ulja. Na jednom dcl vode zakuhati šećer, ugasiti, staviti narančinu koricu i pustiti par minuta. Kasnije tu koricu uvaljati u šećer.