Sastojci:
Krumpir
Crveni luk
Mljevena svinjetina
Crvena paprika mljevena slatka
Kiselo vrhnje
Svježi krastavci
Paprika
Paradajz
Feta sir
Origano
Maslinovo ulje
Jogurt
Kopar
Sol
Papar
Mlijeko
Brašno
Postupak:
Na luku pirjamo mljeveno meso, dodamo crvenu slatku papriku, začinimo. Jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo i narežemo na ploške. Krumpir ogulimo, narežemo na ploške. U namašćenu vatrostalnu posudu poslažemo sastojke redom: krumpir, mljeveno meso, jaja i tako barem 3 puta. Od mlijeka, jedne trećine kiselog vrhnja i malo brašna i izradimo legir masu, začinimo te zalijemo musaku. Musaku pečemo na 180 c dok krumpiri nisu mekani. Od krastavaca, paprike, svježe rajčice, feta sira, maslinovog ulja i origana napravimo grčku salatu. Od drugog dijela kiselog vrhnja i svježeg kopra izradimo umak, začinimo.