Ostalo

Moira i Zdravko: Musaka, grčka salata, kopar-umak

Press
13.02.2017 23:00

Sastojci:

Krumpir

Crveni luk

Mljevena svinjetina

Crvena paprika mljevena slatka

Kiselo vrhnje

Svježi krastavci

Paprika

Paradajz

Feta sir

Origano

Maslinovo ulje

Jogurt

Kopar

Sol

Papar

Mlijeko

Brašno

Postupak:

Na luku pirjamo mljeveno meso, dodamo crvenu slatku papriku, začinimo. Jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo i narežemo na ploške. Krumpir ogulimo, narežemo na ploške. U namašćenu vatrostalnu posudu poslažemo sastojke redom: krumpir, mljeveno meso, jaja i tako barem 3 puta. Od mlijeka, jedne trećine kiselog vrhnja i malo brašna i izradimo legir masu, začinimo te zalijemo musaku. Musaku pečemo na 180 c dok krumpiri nisu mekani. Od krastavaca, paprike, svježe rajčice, feta sira, maslinovog ulja i origana napravimo grčku salatu. Od drugog dijela kiselog vrhnja i svježeg kopra izradimo umak, začinimo.