Ostalo

Moira i Zdravko: Šareni divljaci

Press
06.04.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

BULGUR S POVRĆEM

U velikoj vatrostalnoj posudi pomiješamo bulgur i kipuću vodu. Ostavimo tako dok bulgur ne omekša, otprilike 30 minuta. Nakon 15 minuta promiješamo. Stavimo bulgur u cjedilo da ocijedimo svu preostalu tekućinu. U velikoj posudi pomiješamo žlicu ulja, limunov sok, sol i papar. Dodamo ocijeđeni bulgur i promiješamo vilicom. U tavi na umjerenoj vatri zagrijemo preostalu žličicu ulja. Dodamo poriluk i češnjak te pirjamo dok poriluk ne omekša, oko pet minuta. Premjestimo u posudu u kojoj je šećer. U posudi za kuhanje na pari, koju smo postavili na lonac kipuće vode, kuhamo šparoge dok ne omekšaju, oko četiri minute. U posljednjih 30 sekundi kuhanja dodamo grašak. Dodamo povrće i metvicu u posudu u kojoj se nalazi bulgur i promiješamo. Poslužimo na sobnoj temperaturi ili ohlađeno.

UHANCI
Pancetu narežite ne tanke komadiće, a luk fino nasjeckajte. Patlidžan ogulite pa narežite na kocke, uvaljajte u brašno, popecite na malo ulja. Opranu rikolu narežite na široke rezance. Tjesteninu skuhajte u većoj količini slane vode. Na maslinovu ulju popecite luk i pancetu, zalijte vinom i ostavite da vino ukuha. Zatim dodajte oguljenu rajčicu narezanu na kockice, Vegetu, svježe mljeveni papar, malo soli i usitnjenu ljutu papričicu. Sve pomiješajte i kuhajte dok tekućina ne ispari. U to stavite patlidžane, skuhanu ocijeđenu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte rikolu i sve dobro promiješajte. Stavite u zdjelu za posluživanje i pospite ribanim ovčjim sirom. U navedenom receptu rikolu možete zamijeniti zelenim radičem. Prethodno popečene kockice patlidžana zadržat će svoj oblik i nakon dodavanja u umak od rajčice.