Ostalo

Morena i Nina: Heljda i ječmoto s tikvicama + plemenito predjelo

Press
15.02.2017 23:00

Sastojci:

0,20 kg heljde

0,20 kg ječma

Pola kg tikvica

Jedan luk

2 češnja češnjaka

Malo timijana

0,1 l maslinova ulja

Prstohvat soli i papra

Četvrtina crne rotkve

Četvrtina korijena celera

Jedan pelati

Jedan komad integralnog kruha

Dvije paprike

Nekoliko listića badema

Prstohvat origana

Priprema:

Heljda i ječmoto s tikvicama – Na tavi popržiti luk te dodati češnjak, zatim tikvice i papriku. Kada lagano požuti, treba dodati pelate, začiniti timijanom i origanom te solju i paprom koliko volite. U lonac staviti posoljenu vodu, dodati ječam te nakon nekog vremena dodati heljdu i još kratko kuhati, potom ocijediti te vratiti u lonac, dodatno soliti i staviti malo maslinovog ulja. Gotovo jelo prebaciti na tavu s tikvicama i pelatima, te sve dobro izmiješati. Ubaciti rotkvu i celer te začiniti alcetom balsamicom i solju.

Plemenito predjelo – U pećnici ispeći karfiol i papriku koje smo prethodno posolili i malo prelili maslinovim uljem. Izvaditi i nasjeckani integralni kruh staviti s malo sira s plemenitom plijesni i kratko zapeći. Listiće badema kratko popržiti na tavi i posuti po gotovom jelu.