Sastojci:
0,20 kg heljde
0,20 kg ječma
Pola kg tikvica
Jedan luk
2 češnja češnjaka
Malo timijana
0,1 l maslinova ulja
Prstohvat soli i papra
Četvrtina crne rotkve
Četvrtina korijena celera
Jedan pelati
Jedan komad integralnog kruha
Dvije paprike
Nekoliko listića badema
Prstohvat origana
Priprema:
Heljda i ječmoto s tikvicama – Na tavi popržiti luk te dodati češnjak, zatim tikvice i papriku. Kada lagano požuti, treba dodati pelate, začiniti timijanom i origanom te solju i paprom koliko volite. U lonac staviti posoljenu vodu, dodati ječam te nakon nekog vremena dodati heljdu i još kratko kuhati, potom ocijediti te vratiti u lonac, dodatno soliti i staviti malo maslinovog ulja. Gotovo jelo prebaciti na tavu s tikvicama i pelatima, te sve dobro izmiješati. Ubaciti rotkvu i celer te začiniti alcetom balsamicom i solju.
Plemenito predjelo – U pećnici ispeći karfiol i papriku koje smo prethodno posolili i malo prelili maslinovim uljem. Izvaditi i nasjeckani integralni kruh staviti s malo sira s plemenitom plijesni i kratko zapeći. Listiće badema kratko popržiti na tavi i posuti po gotovom jelu.