Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Epizoda 6 - Glavno jelo s prilogom

Morena i Nina: Lungić u umaku od marelica

Image
Press/ 7.2.2017. u 23:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci:

<para> 0,5 kg svinjskog lungića </para>
<para> 0,12 kg crvenog luka </para>
<para> 0,1 kg češnjaka </para>
<para> 0,1 l  maslinovog ulja </para>
<para> 0,003 kg džumbira u prahu </para>
<para> 0,002 kg mljevene.crvene paprike </para>
<para> 0,05 l sojinog umaka </para>
<para> 0,050 kg marmelade od marelice </para>
<para> Prstohvat soli/papra </para>
<para> 0,08 kg suhe marelice </para>
<para> 0,002 kg chili paprike mljevene </para>
<para> 0,5 kg krumpira </para>
<para> 0,1 l mlijeka </para>
<para> 0,1 kg maslaca </para>
<para> 0,09  kg češnjaka, glavica </para>

Priprema:

Lungić očistite od žilica, posolite ga, narežite na medaljone. Popržite ih na maslinovom ulju pa odložite  sa strane. U istoj tavi popirjajte sitno sjeckani luk pa češnjak. Posolite, popaprite, dodajte đumbir, crvenu papriku, sjeckani čili, sojin umak i pekmez od marelice. Pirjajte dokse ne zgusne (ukoliko vam je pregusto, možete razrijediti s malo vode). Umak izmiksajte štapnim mikserom, vratite u tavu, dodajte medaljone i pirjajte sve skupa nekoliko minuta.

Pire - češnjak premažite maslinovim uljem i zamotajte u aluminijsku foliju te pecite u pecnici zagrijanoj na oko 200 C oko 30-45 minuta vremena.  Krumpir skuhajte dok ne omekša pa dodajte pečeni cesnjak i dobro izgnječite. Umiješajte maslac i mlijeko pa posolite i zapaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Press/ 7.2.2017. u 23:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
EPIZODA 72

Kruške u vinu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba