Sastojci:
Priprema:
Lungić očistite od žilica, posolite ga, narežite na medaljone. Popržite ih na maslinovom ulju pa odložite sa strane. U istoj tavi popirjajte sitno sjeckani luk pa češnjak. Posolite, popaprite, dodajte đumbir, crvenu papriku, sjeckani čili, sojin umak i pekmez od marelice. Pirjajte dokse ne zgusne (ukoliko vam je pregusto, možete razrijediti s malo vode). Umak izmiksajte štapnim mikserom, vratite u tavu, dodajte medaljone i pirjajte sve skupa nekoliko minuta.
Pire - češnjak premažite maslinovim uljem i zamotajte u aluminijsku foliju te pecite u pecnici zagrijanoj na oko 200 C oko 30-45 minuta vremena. Krumpir skuhajte dok ne omekša pa dodajte pečeni cesnjak i dobro izgnječite. Umiješajte maslac i mlijeko pa posolite i zapaprite.