Sastojci:
Gavuni
Tikvice
Mrkva
Rikola
2 dcl balzamičnog octa
1 dcl maslinovog ulja
Sol
Limun
Brašno
3 kg smrznute hobotnice
200 g crvenog luka
Režanj češnjaka
15 dcl bijelog vina
Mljeveni papar
2 lovorova lista
10 listića ružmarina
5 g suhih smokava
300 g krumpira
Peršin za dekoraciju
20 g maslaca
5 g šećera kristal
Vanilin šećer
Slatko vrhnje
Listići badema
5 g kandirane naranče
1 list table oblatnih
Tamna čokolada
Tekuća aroma naranče
Postupak:
Predjelo:
Gavune, tikvice i mrkvu staviti u brašno te zatim u vruće ulje. Složiti rukolu, začiniti te gore staviti pohano povrće i gavune.
Glavno jelo:
Na zagrijanom ulju hobotnicu pržiti deset minuta, dodati vino i malo prokuhati. Dodati ostale sastojke i kuhati 20-ak minuta.
Desert:
Šećer rastopiti na maslacu. Dodati vanilin šećer, kandirane naranče, bademe, vrhnje i složiti na izrezane oblatne te lagano ispeći na 180 stupnjeva, 10 minuta, dok ne požuti.