Ostalo

Morska euforija

Press
28.09.2017 23:00

Sastojci:

Gavuni

Tikvice

Mrkva

Rikola

2 dcl balzamičnog octa

1 dcl maslinovog ulja

Sol

Limun

Brašno

3 kg smrznute hobotnice

200 g crvenog luka

Režanj češnjaka

15 dcl bijelog vina

Mljeveni papar

2 lovorova lista

10 listića ružmarina

5 g suhih smokava

300 g krumpira

Peršin za dekoraciju

20 g maslaca

5 g šećera kristal

Vanilin šećer

Slatko vrhnje

Listići badema

5 g kandirane naranče

1 list table oblatnih

Tamna čokolada

Tekuća aroma naranče

Postupak:

Predjelo:

Gavune, tikvice i mrkvu staviti u brašno te zatim u vruće ulje. Složiti rukolu, začiniti te gore staviti pohano povrće i gavune.

Glavno jelo:

Na zagrijanom ulju hobotnicu pržiti deset minuta, dodati vino i malo prokuhati. Dodati ostale sastojke i kuhati 20-ak minuta.

Desert:

Šećer rastopiti na maslacu. Dodati vanilin šećer, kandirane naranče, bademe, vrhnje i složiti na izrezane oblatne te lagano ispeći na 180 stupnjeva, 10 minuta, dok ne požuti.