Ostalo

Musaka

RTL TV
29.11.2019 09:00

Sastojci:

mljeveno miješano meso (junetina i svinjetina) 400 g

krumpir 1 kg

luk crveni 1 kom

češnjak 2 režnja

mrkva crvena 2 kom

jaja 2 kom

kiselo vrhnje 3 dl

vino bijelo 1 dl

pasirana rajčica 1 dl

sir ribanac 50 g

sir buratta 20 dag

mast svinjska 2 žlice

kurkuma mljevena po potrebi

crvena mljevena paprika po potrebi

origano po potrebi

papar po potrebi

sol po potrebi

paprika svježa rog 1 kom


Priprema:

Luk i papriku pirjamo na masnoći, dodamo meso i dinstamo. Začinimo solju, paprom i origanom. Kad je gotovo, dodamo pasiranu rajčicu. Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i blanširamo.

Ocijedimo vodu, začinimo sa solju, kurkumom, mljevenom paprikom, promiješamo i polovinu krumpira stavimo u posudu za pečenje. Zatim dodamo dinstano meso, na meso stavimo sir buratta, stavimo ostatak krumpira i na njega također stavimo sir buratta.

Napravimo preljev od jaja, kiselog vrhnja i prelijemo jelo te na kraju posipamo naribanim sirom (ribancem) i zapečemo u pećnici.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.