Sastojci:
mljeveno miješano meso (junetina i svinjetina) 400 g
krumpir 1 kg
luk crveni 1 kom
češnjak 2 režnja
mrkva crvena 2 kom
jaja 2 kom
kiselo vrhnje 3 dl
vino bijelo 1 dl
pasirana rajčica 1 dl
sir ribanac 50 g
sir buratta 20 dag
mast svinjska 2 žlice
kurkuma mljevena po potrebi
crvena mljevena paprika po potrebi
origano po potrebi
papar po potrebi
sol po potrebi
paprika svježa rog 1 kom
Priprema:
Luk i papriku pirjamo na masnoći, dodamo meso i dinstamo. Začinimo solju, paprom i origanom. Kad je gotovo, dodamo pasiranu rajčicu. Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i blanširamo.
Ocijedimo vodu, začinimo sa solju, kurkumom, mljevenom paprikom, promiješamo i polovinu krumpira stavimo u posudu za pečenje. Zatim dodamo dinstano meso, na meso stavimo sir buratta, stavimo ostatak krumpira i na njega također stavimo sir buratta.
Napravimo preljev od jaja, kiselog vrhnja i prelijemo jelo te na kraju posipamo naribanim sirom (ribancem) i zapečemo u pećnici.