Sastojci:
6 kom jaja
Vrhnje za kuhanje
5 kom mrkve
500 g mladog krumpira
10 g gustina
120 g taleggio
Krušne mrvice
Kajmak
Mozzarella
Pasat SPAR vital
Vrhnje
Inćuni
Crne masline
Priprema:
Krumpir narezati na ploške, skuhati 10 minuta, ohladiti, posoliti. Vatrostalnu zdjelu premazati maslinovim ulje i posipati krušnim mrvicama. Mrkvu narezati na prutiće i kratko blanširati. Na tavi u maslinovom ulju dodati pasatu, mediteranske začine i narezane masline. Ako treba, dodati mrvicu šećera. Složit na dno posude krumpir, šalšu s maslinama. Mrkvu posložiti kao sat u krug, između narezanu mozzarellu i meki sir, sve začiniti.
Peći na 170 stupnjeva 20ak minuta. U zdjeli zamutiti jaja, kajmak, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Staviti na vrh noža gustina, posoliti i popapriti te preliti preko musake. Peći još 7 minuta dok ne porumeni.