Ostalo

Musaka od povrća s inćunima

Mirela

RTL
07.04.2021 14:39

Sastojci:

6 kom jaja

Vrhnje za kuhanje

5 kom mrkve

500 g mladog krumpira

10 g gustina

120 g taleggio

Krušne mrvice

Kajmak

Mozzarella

Pasat SPAR vital

Vrhnje

Inćuni

Crne masline


Priprema:

Krumpir narezati na ploške, skuhati 10 minuta, ohladiti, posoliti. Vatrostalnu zdjelu premazati maslinovim ulje i posipati krušnim mrvicama. Mrkvu narezati na prutiće i kratko blanširati. Na tavi u maslinovom ulju dodati pasatu, mediteranske začine i narezane masline. Ako treba, dodati mrvicu šećera. Složit na dno posude krumpir, šalšu s maslinama. Mrkvu posložiti kao sat u krug, između narezanu mozzarellu i meki sir, sve začiniti.

Peći na 170 stupnjeva 20ak minuta. U zdjeli zamutiti jaja, kajmak, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Staviti na vrh noža gustina, posoliti i popapriti te preliti preko musake. Peći još 7 minuta dok ne porumeni.