Ostalo

Nabodena pileća prsa sa špekom, nabujak od mlinaca, zelje salata

Press
24.08.2017 18:00
Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Pileći ajngemahtec sa žutim korenjem

Domaće pile sa želucima jetricama i nogicama 1 kom

Žuto korenje 1 kg

Peršin korjen i list

Celer korjen 0,300 kg

2 glavice crvenog luka

1 mrkva

1 koraba

8 jaja

Domaće pile rastrančiramo s tim da prsa ostavimo za glavno jelo. Ostalo meso usitnimo na manje komade, ostavimo kožicu te iznutrice. Na ulju zapržimo crveni luk, dodamo komade piceka, zapržimo, podlijemo vodom. Kad prokuha 10 min, dodamo rezano korjenasto povrće, napravimo noklice te i njih ukuhamo, začinimo i na kraju dodadamo sitno sjeckani list peršina.

Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Nabodena pileća prsa sa špekom, nabujak od mlinaca, zelje salata

Pileća prsa koristimo od gore navedenog pilića, a ostatak je za ajngemahtec

Špeku komadu 0,200 kg

Mlado friško zelje 1 glavica

Vrhnje za kuhanje 0,3 dcl

Maslac 0,400 kg

Sol, papar, muškatniorah, brašno

Jabučni ocat 0,5 l

DODATNI PRIBOR: Okrugli kalupi za nabujak od mlinaca

Pileća prsa ostavimo u komadu te ih našpikamo malim prutićima špeka, začinimo ih. Lagano ih pečemo na ulju kako bi ostala sočna. Zelje narežemo na tanko, posolimo i dobro popaprimo, začinimo octom i uljem te ga držimo u frižideru do serviranja. Od brašna, jaja i vode zamjesimo mlince, razvaljamo, pečemo u pećnici. Kad ih ispečemo pofurimo ih sa malo juhe od ajngemahteca kako bi se opustili, začinimo sol, papar, muškatni orah, dodamao vrhnje u kojem smo razmutili jaja te mlince stavljamo u kalupe koje smo namazali maslacem. Pečemo u pećnici nabujak. Pileća prsa narežemo na ploške i serviramo uz nabujak. Na tavi gdje smo pržili pileća prsa možemo dodati ostatak maslaca, podliti vinom da prokuha te servirati kao umak uz jelo.

Martin i Kristijan, 321 kuhaj

Kolač od jabuke i sira

115 grmaslaca, mekanog
85 grsmeđeg šećera
55 grbijelog šećera
1 jaje
60 ml biljnog ulja
1/2 vanilije
225 grbrašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
1 žličica cimeta
300 grnasjeckanih jabuka (nasjeckane na manje kockice)

Krema od sira:
225 grkrem sira
vanilije
3 žlice bijelog šećera

Posip:
170 grbijelog šećera
55 grsmeđeg šećera
150 grbrašna
1 žličica cimeta
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
6 žlice hladnog maslaca

Upute:
Zagrijte pećnicu na 175. Umutiti maslac i šećer, dodajte jaje, ulje i vaniliju i promiješati da se sve dobro pomiješa. Umiješajte zajedno brašno, sodu, prašak za pecivo, sol, cimet i sve umiješajte u smjesu maslaca, miješati samo dok se sve ne sjedini. Umiješajte sjeckane jabuke. Pomiješajte zajedno krem sir, šećer i vaniliju za sloj od krem sira sloja i rasporedite fan na tijesto. Pomiješati sve sve sastojke za posip i posuti po kremi od sira.Pecite oko 45 min.