Sastojci:
miješano mljeveno meso (70 % svinjetine i 30% junetine, lopatica ili vratina) 800 g
luk 300 g
korjen celera 100 g
mrkva 300 g
češnjak 2 češnja
lovorov list 1 kom
sol i papar
svježi peršin 1 pušlek
origano
bosiljak
bio paradajz 500 ml
koncentrat rajčice 1 tuba
glatko brašno 1000 g
jaja 6 kom
maslac 200 g
mlijeko 2000 ml
muškatni oraščić
sir Varaždinec 300 g
sir mozzarella 300 g
Priprema:
Prodinstajte luk pa dodajte prethodno popapreno meso. Kad meso počne puštati sokove dodajte celer, mrkvu i sol i ostavite da se malo prodinsta. Zatim staviteparadajz-sos i nakon toga začinite bosiljkom i origanom.U međuvremenu napravite bešamel umak.
Za umak otopitemaslac, dodajte brašno, malo zapržite papostepeno ulijevajte mlijeko i na kraju dodajtesoli muškatnioraščić.
Tijesto za lazanje zamijesiteod jaja i brašna, razvaljajte i narežitena komade koje ćete slagati u keramičku posudicu. Postupak slaganja lazanja je: tanki sloj bešamela, tijesto, bolognese umak, prstohvat sira. Postupak se ponavlja do kraja i završi se obilnom dozom bešamelai sira.