Ostalo

Natali i Hrvoje: Goveđi millefoglie sa taleggio sirom, ragout od cikle, miso umak sa paprom

Press
10.04.2017 23:00

Sastojci:

Biftek 600 g

Tikvica 2 kom ili 1 veća

Taleggio sir 220 g

Misso pasta 60 g

Maslac 50 g

Cikla svježa 250 g

Kim 2 g

Pileća leđa 300g

Mrkva 80 g

Celer 20 g

Papar

Sol

Priprema:

Biftek narežemo na pola centimetra ploške, začinimo. Tikvicu narežemo na pola centimetra ploške, začinimo, ispržimo na tavi sa obje strane i stavimo sa strane. Taleggio sir narežemo na isti broj ploški kao i tikvice i bifteka, stavimo sa strane. Ciklu ogulimo i narežemo na kockice od 1 cm, kuhamo u slanoj vodi sa malo kima dok nije kuhana. U loncu jako ispečemo pileće kosti, dodamo mrkvu i celer, te cijelu žlicu miso paste, podlijemo sa vodom da pokrijemo kosti i kuhamo na jakoj vatri. Procijedimo umak kroz fino sito, reduciramo da umak ostane ne preslan, dobro poparimo i dodamo nekoliko kockica hladnog maslaca, još kratko prokuhamo da se umak poveže. Listiće bifteka pržimo na vreloj tavi po 6-7 sekundi sa svake strane ,odložimo na papir za pečenje, začinimo. Na plehu stavimo drugi papir i slažemo nagnuto, listić bifteka, listić pečene tikvice pa listić taleggio sira jedno do drugog i tako pet puta. Pećnicu ugrijemo na 130 C. Mesni millefoglie pečemo 6-8 min dok se sir ne topi. Serviramo ragout od cikle koji smo zagrijali sa malo maslaca i začinili ,na njega stavimo špahtlicom millefoglie i prelijemo umakom.