Ostalo

Natali i Hrvoje: Kokos-kozice i pikantna ovca

Press
21.03.2017 23:00

Sastojci:

Za predjelo:

Kozice nabosti na štapiće za roštilj i uvaljati u glatko brašno pa u razmućene bjelanjke, pa u pomiješano kokosovo brašno s krušnim mrvicama. Pržiti u dubokom ulju. Umak napraviti od ananasa, ljutog sosa od paprike i celera (štapnim mikserom), začiniti po ukusu.

Natali Hrvoje, 321 kuhaj

Za glavno jelo:

U mljeveno ovčje meso dodati maslinovog ulja, mljevenog crvenog chillija, komorača u prahu, mljevenog đumbira, sjemenke kardamoma i sol te dobro izmiješati. Oblikovati kuglice (ćuftice). Kuhati u vodi (ne staviti jako puno vode i kuhati poklopljeno) na jakoj vatri (napraviti manje ćuftice kako bi meso bilo što mekanije). Dobro pirjati luk te dodati češnjaka i miksati u blenderu, vratiti nazad u tavu te dodati malo vode od kuhanja ćufti. Kada je meso mekano, ubaciti u umak te servirati s pireom od batata.

Natali Hrvoje, 321 kuhaj