Ostalo

Natali i Hrvoje: Luk punjen junetinom i rižom, pastrve punjene koprivom i čokoladni mousse s lješnjacima

Press
04.05.2017 22:00
natali i hrvoje

Luk punjen junetinom i rižom

Sastojci:

750 g luka

750 g junetine

75 g riže

3 režnja češnjaka

2 jaja

4 žlice koncentrata od rajčice

150 g maslaca

1,5 dl kiselog vrhnja

3 žlice šećera

peršin

sol i papar

Priprema:

Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha. Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo. Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve. Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom. Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra. Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.

Pastrve punjene koprivom

Sastojci:

4 pastrve

300 g koprive

150 g milerama

30 g krušnih mrvica

3 režnja češnjaka

30 g maslaca

sol i papar

Kuhani mladi krumpir

Priprema:

Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom. Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta. Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo. Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve. Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve. Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200C oko 30 minuta.

Natali Hrvoje, 321 kuhaj

Čokoladni Mousse s lješnjacima

Sastojci:

200 g tamne čokolade

60 ml punomasnog mlijeka

mahune vanilije

25g prženih i oguljenih lješnjaka, sitno sjeckani

240 ml slatkog vrhnja

Ganache:

60 g tamne čokolade

60 ml slatkog vrhnja

1 žlica ruma

Za posipanje:

25 g prženih i oguljenih lješnjaka, grubo sjeckanih

Priprema:

Zagrijte mlijeko i prelijte preko sjeckane čokolade. Dodajte vaniliju i lješnjake. Ostavite na stranu da se malo ohladi. U međuvremenu istucite vrhnje u snijeg (ne prečvrsti) i umiješajte lagano u čokoladu i izlijte u čaše i stavite na hlađenje. Dok se Mousse hladi napravite ganache. Zagrijte slatko vrhnje i prelijte preko sjeckane čokolade i lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte rum. Ravnomjerno prelijte preko pripremljenog Moussa u čašama i pospite s krupno sjeckanim lješnjacima. Stavite na hlađenje do posluživanja.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.