Sastojci:
Piletina
Grašak
Mrkva
Crveni luk
Jaje
Peršin
Celer
Brašno
Sol
Papar
Ulje biljno
Kvasac
Jogurt
Prašak za pecivo
Postupak:
Na ulju pržimo izrezanu piletinu, dodamo sitno sjeckani crveni luk, zatim mrkvu i celer, izrezane na kocke, Pobrašnimo I zalijemo vodom, začinima, kuhamo na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred sam kraj dodamo grašak i sitno sjeckani peršin. Od jaja, brašna, vode, soli i malo ulja izradimo tijesto malo gušće nego za palačinke. Žlicom vadimo male žličnjake i spuštamo ih u vrelu juhu. Od brašna, jaja, malo soli, praška za pecivo i jogurta umijesimo srednje tvrdo tijesto, pustimo da malo odstoji. U vrelo ulje žlicom namočenom u ulje vadimo tijesto te pržimo uštipke.