Ostalo

Natali i Hrvoje: Teleći kotleti punjeni pestom od maslina i rikote

Press
27.03.2017 23:00

Sastojci:

Teleći kare

Okoštane masline

Rikota

Cherry rajčica

Jaja

Teleće kosti

Krumpir

Med

Timijan

Luk

Bijelo vino

Sol

Papar

Maslinovo ulje

Češnjak

Priprema:

U telećem kotletu izrežemo džep, koji punimo pestom od maslina, rikote, žumanjaka, češnjaka, zatvorimo čačkalicom. Krumpir kuhamo u kockicama za pire, luk ispržimo na smeđe, dodamo maslac i izradimo pire s lukom. Dodamo vrelo mlijeko po potrebi. Cherry rajčice kuhamo u toplom ulju dok ne omekšaju. Teleći kotlet zapečemo na tavi, začinimo i završimo u pećnici. Posoljene kosti jako ispečemo u pećnici, podlijemo vinom i vodom, prebacimo u lonac, dodamo med i timijan i reduciramo u umak. Serviramo rajčice, kotlet, pire i umak od kostiju.